פניות לדורית מנצור בנושא גני ילדים וצהרונים  |  פניות לשלום עטר בנושא פעילות תרבות  |  פניות לדורון קורן בנושאי מבני ציבור, תכנון ובנייה.  |  פניות לאדי גרבר בנושא פיתוח  |  
 


 
  רישום לניוזלטר

 
 
 

 
מונה:

התחברות למנהלים


iPhone Supported
 
   נפלאות הכורכום
דף הבית >> מומחים >> רפואה משלימה מרכז טיפולים One Body >> נפלאות הכורכום
מאמר על כורכום
מאת: ענת בן מנחם, נטורופטית.
כורכום הוא התבלין הארומטי שמעניק לקארי ולחוואיג'  את ריחו המיוחד ואת הצבע הצהוב שלהם. מאז ימי קדם נהגו להשתמש בכורכום באזורים טרופיים חמים, כמו הודו ודרום אסיה, כדי לשמור על טריות המזון ולמנוע את הרעלתו.
יכולתו של הכורכום לשמר מזון נובעת מהיותו נוגד חמצון ואנטי מיקרוביאלי.
בנוסף לזה, כורכום הינו אדפתוגן (תומך בכל מערכות הגוף), מגן מפני התפתחותן של דלקות שונות  בכך שהוא מסייע במניעת התפתחותם של הרדיקלים החופשיים, ובעצם הוא מוריד תגובה דלקתית בגוף ומגן על הכבד מפני רעלנים. הכורכום תורם לשיפור ותקינות מערכת העיכול והוא טוב למצבים כגון עצירות, פעילות מעיים לא סדירה ועוד.
אחד השימושים המרכזיים בכורכום הוא בתהליך ניקוי רעלים מהגוף ושיקום הכבד.
הכורכום תורם לאיזון וחיזוק מערכת העצבים ובכך מסייע לשיפור מצב הרוח, הגברת אנרגיה וחיוניות.
עוד תכונה בולטת של הכורכום הוא בסיוע לאיזון רמות הסוכר בדם, במצבים של סוכרת סוג 2, הרזיה בריאה ועוד.
כורכום מוריד הדבקות של טסיות, לכן משפר זרימת דם, משפר זרימת מיצי מרה, עוזר למניעת נזק לכבד.
כיום מבינים כי כל התרומות הבריאותיות של הכורכום נובעות מקבוצה ייחודית של נוגדי חמצון הנקראות כורכומינואידים. התרכובות רבות-העוצמה הללו מגינות על הגוף מנזקי חמצון הנובעים מרדיקלים חופשיים שגורמים לבעיות כרוניות שונות וביניהן מחלת לב וכלי דם, סרטן, הפרעות נוירולוגיות, דלקת מפרקים ומחלות ניווניות אחרות הקשורות לגיל המבוגר. למעשה, כורכומינואידים נמנים עם נוגדי החמצון החזקים ביותר (הם יעילים פי 5 מוויטמין!) על ידי הפחתה של רדיקלים חופשיים מסוכנים במיוחד, דוגמת סופראוקסיד ופרוקסיל.
כיום ההמלצה היא להוסיף את תבלין הכורכום לכל תבשיל על מנת לקבל את ההשפעה שלו על הגוף
כמו כן, במקרים מסוימים יש לקחת את הכורכום כתוסף לפי הצורך הבריאותי. תוסף הכורכום נמכר בטבליות או בנוזל.



Go Back  Print  Send Page

פורום